Основно училище

Васил
     Априлов

с. Хърлец,
община Козлодуй

Основно училище Васил Априлов - с. Хърлец

Галерия

**********************

Иванка Ангелова и Анелия Ангелова от 5 клас, с подкрепата на г-жа Емилия Петрова - учител по Български език и литература,

спечелиха награди за участието си в конкурс за най-добро стихотворение на тема "Аз обичам гората", по случай седмица на

гората, по инициатива на Северозападно държавно предприятие гр. Враца и Държавно горско стопанство "Оряхово".

**********************

22 март - Световният ден на водата.

Николай Руменов от 4 клас, заедно със своите ученици отбелязаха деня, като изработиха табло.

Водата е най-ценният ни ресурс - трябва да я използваме по-отговорно!

*******************

На този ден, българино ти не трябва да се срамуваш от себе си и народа си! Бъди горд, че си роден в една прекрасна и красива страна! Защитавай я и я възхвалявай винаги и навсякъде!

Нека се обичаме повече, да се защитаваме взаимно и да се гордеем с нашата история! Нашият народ е славен и велик!

Когато чуем 3-ти март, ние си спомняме за освобождаването на нашата страна! Нека се гордеем с нашите герои и техните славни подвизи, без които нямаше да сме свободни! Свободни и от Бога благословени!

По традиция, както всяка година, основно училище „Васил Евстатиев Априлов” взе участие в общоселското мероприятие, посветено на Освобождението на България от турско робство, съвместно с кметство Хърлец, народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1927” и детска градина „Здравец”. Венци и цветя бяха поднесени и от двата пенсионерски клуба - „Мъдри сърца” и „Здраве”, както и от жители на селото.

Сърдечни благодарности на д-р Огнемир Симов, кмет на кметство село Хърлец, който беше гост на открития урок „Да запалим Родолюбието”, проведен от г-жа Емилия Петрова и г-жа Силвия Ценкова, съвместно с Фондация „Въздигане” и г-жа Матилда Гогова, доброволец от фондацията !

Поклон пред всички герои, пожертвали живота си за свободата на България!

3 март, 144 години свободна България! Честит празник, българи!

**********************

По случай първи март, Баба Марта посети и ОУ "Васил Априлов", и окичи мартенички на учители и ученици.

Пролет пуква, птички пеят и Баба Марта бърза мартеничка да върже. Да върже за здраве и късмет и много берекет!

Честит първи март!

**********************

Днес, 28.02.2022 г. ученици от ОУ „Васил Априлов“, с. Хърлец, заедно с г-жа Цветелина Занева, класен ръководител на 4 клас и г-жа Стела Вешкова, директор на ОУ „Васил Априлов“ посетиха детска градина „Здравец“, с. Хърлец, за да проведат открит урок за Баба Марта.

Ивайла Георгиева от 4 клас, Радина Шарова от 4 клас, Иванка Ангелова от 5 клас и Иван Абаджиев от 5 клас, разказаха на децата от 4 група приказка за Баба Марта. Съвместно всички деца и ученици изработиха мартенички по случай първи март, рисуваха рисунки за предстоящия празник и се забавляваха.

Благодарим искрено на г-жа Йорданка Ценкуловска и нейният екип за топлото посрещане и хубавите емоции!

**********************

В памет на Апостола!

Тази година отбелязваме 149 години от обесването на Васил Иванов Кунчев, по-известен като Васил Левски, Апостола на свободата, един от най-великите българи. На 19 февруари българският народ се прекланя пред неговото дело.

Учениците от първи клас, с класен ръководител Анна Ангелова, учениците от трети клас, с класен ръководител Димитрина Иванова и учениците от четвърти клас с класен ръководител Цветелина Занева отбелязаха датата, като изработиха табло с портрети на Апостола и нарисуваха негови картини.

"Празник на буквите", на децата от първи клас в ОУ "Васил Априлов", с класен ръководител Десислава Василева. "Ние вече сме грамотни!" 

////////////////////////////////////////////////

Участие на детския футболен отбор на ОУ „Васил Априлов“, с. Хърлец, с ръководител Теодор Шуев, на футболния турнир „Купата на Косаня“, проведен на стадиона при ПГ „Васил Левски“, гр. Мизия. Турнирът се провежда ежегодно, организиран от фирма „Косаня ЕАД“ съвместно с Община Мизия. Като за първо участие, достойно се представиха нашите ученици, класирайки се на почетното трето място, въпреки липсата на богат опит. Сред тях бе и Весела Миткова от трети клас, която красеше отбора като единствено момиче. Тя се представи блестящо и спечели индивидуална награда.

Поздравления момчета и момичета !

Поредното достойно представяне на нашето училище!

**************************************************************

"Учениците от ОУ "Васил Априлов", с. Хърлец, участваха във Великденска работилница, проведена на площада в селото, организирана от Общински детски и младежки парламент. Всеки ученик си взе за спомен боядисано Великденско яйце, а две кори с боядисани яйца, учениците решиха да подарим на възрастните хора, настанени в домът до училището.

С пожелание за здраве и успехи! Светли празници! "

**************************************************************

Ученици засаждат дървета в чест на денят на земята

***************************************************************************

"Ден на отворени врати - април 2021г"

*************************************************************************

"Участие на ученици от ОУ "Васил Априлов", с. Хърлец в благотворителния базар - "Алея на доброто", по инициатива на Община Козлодуй."

*****************************************************

Урок по родолюбие в ОУ „Васил Априлов“, с. Хърлец Петъчният ден /16.04.2021г./ беше празничен за децата от ОУ „Васил Априлов”, с. Хърлец. Гост в ролята на четник от априлското въстание беше Искрен Красимиров от проекта „Незабравимата България”. В рамките на един учебен час децата се запознаха с факти за априлското въстание, гледаха филм, влизаха в ролята на Георги Бенковски и Райна Княгиня. Инициативата е на младата учителка Емилия Гергова, която се свърза с Искрен Красимиров. „Подкрепям креативните идеи и много се радвам на колежката по български език и литература, която пое ангажимент и изпълни прекрасно този час по родолюбие”, -Стефан Стефанов, директор на ОУ „Васил Априлов“, с. Хърлец. Педагогическият колектив и всички деца от училището бяха преки участници в урока. Анна Ангелова, която тази година извежда четвърти клас и ще води новите първокласници сподели, че подобни инициативи са прекрасни за бъдещите ученици. „Ще се радваме да бъдат наши гости, за да усетят духа на училището, да видят колко подкрепа и уважение има сред децата и учителите. Очакваме ги”, каза Анна Ангелова, дългогодишен и опитен учител, позната в Хърлец. Гости на събитието бяха кметът на Хърлец, г-н Огнемир Симов, секретарят на община Козлодуй, г-жа Лиляна Рашкова, зам.-кметът на община Козлодуй, г-жа Гинка Иванова. Жана Димитрова, директор на училището в Бутан, заедно с трима нейни колеги също бяха част от мероприятието. На входа на училището гостите бяха посрещани по стара българска традиция с пита хляб. На основния участник в събитието Искрен Красимиров една млада девойка подари букет от пролетни цветя, а всички деца се снимаха за спомен.

**************************************************************

3 март 2021г.

****************************************************************************

Поздрав от децата от първи клас по случай 1 март, които поздравиха учители и ученици, и раздадоха мартенички.

****************************************************************************

Ученици от 3 и 4 клас получиха грамоти за участие в областен конкурс за детска рисунка, посветен на 148 годишнина от гибелта на Апостола, на тема: "Моят Левски". Браво на Вас, че представихте достойно нашето училище!

****************************************************************************

Александър Иванов, ученик от 3 клас на ОУ "Васил Априлов" с. Хърлец, спечели със своя рисунка, първо място в първа възрастова група на конкурса за детска рисунка, посветена на 148 годишнина от гибелта на Апостола, на тема "Моят Левски". Наградата му бе връчена от господин Румен Петков директор на ОУ" Васил Левски" град Враца. Браво Сашко! Продължавай все така!

****************************************************************************

148 години безсмъртие! В памет на Васил Левски!

*****************************************************************************

Пресъздаване на обичая „Трифон Зарезан“. Една извънкласна дейност, която възпитава нашите ученици в християнски дух и православни ценности. В уважение към традициите и българският фолклор.

Инициатива на ОУ "Васил Априлов", с. Хърлец и общ. Козлодуй "Украси дръвче за Баба Марта"

******************

*******************

Училищна изложба на тема: „Баба Марта иде – 2021 г.“

В ОУ „Васил Априлов“ с. Хърлец цари първомартенско настроение. Учениците и учителите подредиха изложба в голямото фоайе на училището от саморъчно направени мартеници. „Бързала, бързала мартенички вързала.“
Идва Баба Марта с нея и пролетта идва! И надежда идва, преражда се природата. Нека всеки се окичи с мартеничка, подарена от близък човек, с усмивка и надежда за една по-добра година.

Отново да заживеем без маски, без дистанция, да посещаваме училището, да можем да отидем на театър или на кино, да спортуваме.

Честита Баба Марта на всички!

*******************************

Олимпиада по математика 4 клас 16.01.2021 г.

Общо събрание 14.01.2021 г.

Група по ФУЧ-Религия присъства на литургия за Богоявление (Йордановден) 2021

Снимков материал от 15 септември 2020

Снимков материал от дейностите по проект "Твоят час"

Снимков материал от дейностите по проект "Успех"

Снимков материал ОУ "В.Априлов" по проект "Твоят час" група "Арт работилница" с ръководител Любимка Ламбова

Снимков материал ОУ "В.Априлов" по проект "Твоят час" група "Мога да пиша и разказвам повече" с ръководител Виолета Станоева

Снимков материал ОУ "В.Априлов" по проект "Твоят час" група "Камертон" с ръководител Венета Конярова

Снимков материал ОУ "В.Априлов" по проект "Твоят час" група "Виртуална разходка по света" с ръководител Десислава Василева

Снимков материал ОУ "В.Априлов" по проект "Твоят час" група "Младежта е толерантност и устрем за образование" с ръководител Йонка Данова

Снимков материал ОУ "В.Априлов" по проект "Твоят час" група "Eзиковеди" с ръководител Невяна Теодосиева

Снимков материал ОУ "В.Априлов" по проект "Твоят час" група "Млад артист" с ръководител Биляна Стоянчева